Υλικά για 14 τεμάχια (VEGAN)
2-3 γλυκοπατάτες
1 κρεμμύδι (κομμένο σε λεπτές λωρίδες)
2 φρέσκα κρεμμύδια (κομμένα σε λεπτές λωρίδες)
1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένη)
1 κ. σούπας ginger σε σκόνη
2 κ. σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Αρχικά, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 °C. Ξεκινάμε να ξεφλουδίζουμε τις γλυκοπατάτες και κατόπιν τις κόβουμε σε μικρά κυβάκια.
Σε ταψί, με βάση μία λαδόκολλα, προσθέτουμε τις ήδη κομμένες γλυκοπατάτες και καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο.
Τις ψήνουμε στο φούρνο, έως ότου μαλακώσουν και στη συνέχεια τις αφήνουμε στην άκρη σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσουν.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το ginger, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι προαιρετικά .
Μεταφέρουμε τις γλυκοπατάτες σε ένα σκεύος και τις λιώνουμε ελαφρά με ένα πιρούνι.
Ακολούθως, περιχύνουμε με το μίγμα από το άλλο μπολ, ανακατεύοντας καλά, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα.
Έπειτα, πλάθουμε μικρές μπαλίτσες και τις πιέζουμε ελαφρώς με το χέρι, ώστε να πάρουν το επιθυμητό σχήμα.
Τέλος, τις τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλά και ψήνουμε στο φούρνο στους 220 °C για περίπου 7-10 λεπτά.