Μπουκιές γλυκοπατάτας

Μπουκιές γλυκοπατάτας 

 

Η γλυκοπατάτα συνδυάζεται τέλεια με το άρωμα του ginger και το καραμελωμένο κρεμμύδι για ένα αποτέλεσμα ελαφρύ αλλά γεμάτο γεύση.

 

Θερμίδες (ανά μερίδα – 7 τεμάχια): ~280 kcal

 

Συνταγή για 2 μερίδες (14 τεμάχια)

Υλικά

  • 2–3 γλυκοπατάτες
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές λωρίδες
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 κ.σ. ginger σε σκόνη
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C. Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τις γλυκοπατάτες σε μικρά κυβάκια. Τις απλώνουμε σε ταψί με λαδόκολλα, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν. Αφήνουμε να κρυώσουν. Σε μπολ ανακατεύουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το ginger, το ελαιόλαδο και τα μπαχαρικά. Πολτοποιούμε ελαφρά τις γλυκοπατάτες με πιρούνι, προσθέτουμε το μείγμα των λαχανικών και ανακατεύουμε καλά. Πλάθουμε μικρές μπαλίτσες, τις πιέζουμε ελαφρά και τις τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 220°C για 7–10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Καλή όρεξη!

Διαβάστε παρόμοια

29 Οκτ

Πικάντικη κοτόσουπα με φασόλια

29 Οκτ

Αρωματική σούπα με φακές