Τα ρεβύθια είναι πλούσια σε φυτική πρωτεΐνη, μαγνήσιο και σίδηρο, ιδανικά για ενέργεια και ισορροπημένη διατροφή. Με αυτή τη συνταγή τα απολαμβάνεις με τον πιο γευστικό τρόπο, συνδυασμένα με φρέσκα λαχανικά και αρωματικά μπαχαρικά.
Θερμίδες (ανά μερίδα): ~360 kcal
Συνταγή για 2 μερίδες
Υλικά
- 2 φλ. ρεβύθια (βρασμένα)
- 1 φλ. σάλτσα ντομάτας (κατά προτίμηση σπιτική)
- 1 κολοκυθάκι
- 1 πιπεριά
- 1 μικρή μελιτζάνα
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 ποτήρι νερό
- Αλάτι, πιπέρι, κουρκουμάς, κύμινο
- Φρέσκος κόλιανδρος ή μαϊντανός
Εκτέλεση
Κόβουμε τα λαχανικά σε μικρά κομμάτια, τα ανακατεύουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν. Τα μεταφέρουμε σε κατσαρόλα, προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, τα ρεβύθια, τα μπαχαρικά και το νερό. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και να ενωθούν τα αρώματα.
Καλή όρεξη!