Κολοκυθόσουπα με Σταφίδες

Κολοκυθόσουπα με Σταφίδες

 

Μια απλή αλλά ξεχωριστή σούπα που συνδυάζει τη φυσική γλυκύτητα της κολοκύθας με την ήπια οξύτητα της ντομάτας και τη φρουτώδη ένταση των σταφίδων. Θρεπτική, αρωματική και ιδανική για τις φθινοπωρινές ημέρες.

 

Θερμίδες: ~270 ανά μερίδα

 

Υλικά για 2 μερίδες

  • 1-2 κιλά ώριμες ντομάτες, περασμένες στον τρίφτη

  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

  • ½ φλιτζάνι μαύρες σταφίδες

  • 1 κίτρινη κολοκύθα (butternut squash), καθαρισμένη και κομμένη σε κομμάτια

  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

  • Αλάτι

  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε την κολοκύθα και την κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε νερό, το ελαιόλαδο, την κολοκύθα, το κρεμμύδι, τις τριμμένες ντομάτες και τις σταφίδες. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα και να δέσουν τα αρώματα. Σερβίρουμε ζεστή σε βαθιά πιάτα και, προαιρετικά, προσθέτουμε λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι στην επιφάνεια.

Καλή όρεξη!

Διαβάστε παρόμοια

23 Φεβ

Πατατόσουπα με κουνουπίδι

18 Μαρ

Σούπα με αρακά και κάρδαμο