Η υψηλή πρόσληψη καλίου (που περιέχεται και στο σπανάκι) σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης εγκεφαλικού, αρτηριακής πίεσης και καρδιακών ασθενειών. Γι’ αυτό φάτε σπανάκι!
ΥΛΙΚΑ (για 2 μερίδες)
- 2 μέτρια κρεμμύδια, σε φέτες
- 1 σκελίδα σκόρδο, σε φέτες
- 500γρ. σπανάκι φρέσκο
- 800ml νερό ή ζωµό λαχανικών ή κοτόπουλου με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλάτι
- Μοσχοκάρυδο, τριμμένο
- Χυμός από μισό λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κόβετε το κρεμμύδι (όχι απαραίτητα ψιλοκομμένο)
- Σε µια κατσαρόλα βάζετε το σπανάκι και το αφήνετε για 7-10 λεπτά να μαλακώσει.
- Όταν είναι αρκετά μαλακό ρίχνετε το κρεμμύδι και το σπανάκι στο νερό (ή το ζωµό), προσθέτετε το μοσχοκάρυδο, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι και αφήνετε να βράσουν για 15 λεπτά περίπου.
- Προσθέτετε επιπλέον πιπέρι αν χρειάζεται και σερβίρετε.