Ψαρόσουπα με Λαχανικά

Από τις πιο κλασικές και θρεπτικές σούπες, η ψαρόσουπα αποτελεί πηγή πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας και απαραίτητων μετάλλων. Ελαφριά, ζεστή και γεμάτη γεύση, ενισχύει το ανοσοποιητικό και χαρίζει αίσθηση ευεξίας.

Θερμίδες: ~320 ανά μερίδα

 

Υλικά για 2 μερίδες

  • 4 μεγάλα ψάρια (πεσκανδρίτσα ή κοκκινόψαρο)

  • 4 καρότα

  • 2 ντομάτες, τριμμένες

  • 4 κρεμμύδια

  • 4 κλωνάρια σέλινο

  • ⅓ φλιτζανιού ελαιόλαδο

  • Χυμός από 2 μέτρια λεμόνια

  • Αλάτι και πιπέρι

 

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα λαχανικά. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε περίπου 3 λίτρα νερό, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, την τριμμένη ντομάτα και τα λαχανικά ολόκληρα. Αφήνουμε να βράσουν για 15-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Στο μεταξύ, καθαρίζουμε προσεκτικά τα ψάρια, τα τοποθετούμε μέσα σε τουλπάνι ή τουλί και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 10-15 λεπτά μέχρι να ψηθούν. Αφαιρούμε τα ψάρια και, αν θέλουμε, σουρώνουμε το ζωμό. Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή με φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού.

Καλή όρεξη!

Διαβάστε παρόμοια

23 Φεβ

Πατατόσουπα με κουνουπίδι

18 Μαρ

Σούπα με αρακά και κάρδαμο