Σούπα Μανιταριών

Σούπα Μανιταριών

 

Τα μανιτάρια είναι μια «μαγική» τροφή με εντυπωσιακά οφέλη για την υγεία. Ενισχύουν το ανοσοποιητικό, συμβάλλουν στη ρύθμιση της χοληστερίνης και στην καλή λειτουργία των οστών, ενώ αποτελούν ιδανική επιλογή για όσους θέλουν ένα ελαφρύ και χορταστικό γεύμα.

 

Θερμίδες: ~260 ανά μερίδα

 

Υλικά για 2 μερίδες

  • 400 γρ. μανιτάρια
  • 1 φλ. φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 φλ. γάλα φρέσκο (χωρίς λακτόζη ή φυτικό, π.χ. αμυγδάλου)
  • 2 φλ. νερό
  • 1 κ.σ. αλεύρι
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • ¼ κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά τα μανιτάρια, στη συνέχεια τα κόβουμε σε φέτες ή κύβους. Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τα μανιτάρια, το φρέσκο και το ξερό κρεμμύδι και πασπαλίζουμε με το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά για να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτουμε το νερό, το γάλα, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι. Σιγοβράζουμε για περίπου 10 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά μέχρι να δέσει ελαφρά η σούπα. Σερβίρουμε ζεστή, με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι ή μυρωδικά της επιλογής μας.

 

Καλή όρεξη!

Διαβάστε παρόμοια

23 Φεβ

Πατατόσουπα με κουνουπίδι

18 Μαρ

Σούπα με αρακά και κάρδαμο