Οι γλυκοπατάτες περιέχουν μαγνήσιο, το βασικό μέταλλο για χαλάρωση. Συμβάλλει στην ξεκούραση των μυών, την ισορροπία και την καλή διάθεση, καθώς επίσης και την ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.
ΥΛΙΚΑ (για 2 μερίδες)
- Έλαιο κράμβης
- ½ ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 2 γλυκοπατάτες, κομμένες σε κύβους
- 5-6 καρότα, σε λεπτές φέτες
- 1 Κόκκινη πιπεριά
- 1 κ.σ. τριμμένο τζίντζερ
- 3 φλ. ζωμό κοτόπουλου, με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλάτι
- ½ κ.γ. αλάτι
- Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Καθαρίζετε και κόβετε τις γλυκοπατάτες σε κύβους.
- Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Σε μία κατσαρόλα με τον ζωμό λαχανικών ή κότας, βάζετε τις πατάτες, τα καρότα και το τζίντζερ και αφήνετε να βράσουν για 2 λεπτά.
- Προσθέτετε την κόκκινη πιπεριά και μόλις πάρει μια βράση προσθέτετε το αλάτι και το πιπέρι, μειώνετε τη θερμοκρασία και σιγοβράζετε 25 λεπτά έως τα λαχανικά να είναι τρυφερά.
- Μόλις βράσουν τα υλικά μπορείτε να τα περάσετε στο μπλέντερ αν θέλετε να γίνει σαν χυλός.
- Σερβίρετε τη σούπα ζεστή.