Σούπα Γλυκοπατάτας
Απαλή, βελούδινη και γεμάτη θρεπτικά στοιχεία, αυτή η σούπα γλυκοπατάτας χαρίζει χαλάρωση, ενέργεια και ισορροπία. Ο συνδυασμός τζίντζερ, καρότου και πιπεριάς απογειώνει τη γεύση, δημιουργώντας ένα comfort πιάτο ιδανικό για κάθε εποχή.
Θερμίδες: ~240 ανά μερίδα
Υλικά για 2 μερίδες
-
1 κ.σ. έλαιο κράμβης ή ελαιόλαδο
-
½ κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
-
2 γλυκοπατάτες, κομμένες σε κύβους
-
5-6 καρότα, κομμένα σε λεπτές φέτες
-
1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
-
1 κ.σ. τριμμένο τζίντζερ
-
3 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου (χαμηλής περιεκτικότητας σε αλάτι)
-
½ κ.γ. αλάτι
-
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις γλυκοπατάτες σε κύβους και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τις γλυκοπατάτες, τα καρότα, το τζίντζερ και τον ζωμό, ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν για 2 λεπτά. Στη συνέχεια, ρίχνουμε την κόκκινη πιπεριά, αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Αν θέλουμε πιο κρεμώδη υφή, πολτοποιούμε το μείγμα στο μπλέντερ μέχρι να γίνει βελούδινο. Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή, με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι από πάνω.
Καλή όρεξη!