ΥΛΙΚΑ
- 6 πιπεριές μεγάλες
- 2 γλυκοπατάτες μέτριες
- 1/2 κιλό ψιλοκομμένα μανιτάρια
- 1 μάνγκο
- 2 ντομάτες πιστοποιημένες
- 1 κρεμμύδι
- 1/2 κ.γ. κουρκουμά
- 300 γρ. κινόα ή καστανό ρύζι ή κεχρί
- 1κ.γ. αλάτι
- Κόλιανδρο
- Πιπέρι
- Τζίντζερ
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε φαντασία
- Βράζουμε πρώτα σε μια κατσαρόλα τις γλυκοπατάτες για 25 λεπτά και αφού βράσουν τις πολτοποίουμε μαζί με τις ντομάτες.
- Σε 1 βαθύ τηγάνι τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, μανιτάρια σε 2 κ.σ. ελαιόλαδο για 2-3 λεπτά.
- Προσθέτουμε το κινόα και το ψιλοκομμένο μάνγκο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 1 με 2 λεπτά ακόμα.
- Μόλις ρίξουμε στο τηγάνι μας το μείγμα με τις γλυκοπατάτες, ντομάτα το κουρκουμά το τζίντζερ προσθέτουμε 1 λίτρο νερό.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφού ανακατέψουμε αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 10 με 12 λεπτά.
- Κόβουμε στη μέση τις πιπεριές γεμίζουμε και το ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά.
ΤIP: Πριν το γεύμα σας πιείτε πάντα 1 ποτήρι νερό και καλή όρεξη.