Αμπελοφάσουλα με Γαρίδες

Αμπελοφάσουλα με Γαρίδες 

 

Ένα πιάτο θρεπτικό και ισορροπημένο, ιδανικό για κάθε εποχή! Πλούσιο σε πρωτεΐνη, σίδηρο και φυτικές ίνες, συνδυάζει γεύση, χρώμα και ενέργεια, χωρίς να σε βαραίνει.

 

Θερμίδες: ~290 ανά μερίδα

 

Υλικά για 2 μερίδες

  • 300 γρ. αμπελοφάσουλα
  • 200 γρ. γαρίδες
  • 1 πατάτα βραστή, κομμένη σε κύβους
  • 4–5 ντοματίνια
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Ξύδι
  • Αλάτι
  • Κουρκουμάς
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και κόβουμε τις άκρες από τα αμπελοφάσουλα, τα βράζουμε για 5–7 λεπτά σε ελαφρώς αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε. Σε αντικολλητικό τηγάνι, σοτάρουμε τις καθαρισμένες γαρίδες με λίγο ελαιόλαδο για 5–7 λεπτά. Προσθέτουμε κουρκουμά και πιπέρι για άρωμα και χρώμα. Σε ένα μπολ, ετοιμάζουμε ένα απλό dressing με ελαιόλαδο, ξύδι και λίγο αλάτι. Σερβίρουμε τα αμπελοφάσουλα με τις γαρίδες, την πατάτα σε κύβους και τα ντοματίνια. Περιχύνουμε με το dressing και συνοδεύουμε προαιρετικά με ένα παξιμάδι.

Καλή όρεξη!



Διαβάστε παρόμοια

29 Οκτ

Πικάντικη κοτόσουπα με φασόλια

29 Οκτ

Αρωματική σούπα με φακές