Το σπανάκι έχει καρδιοπροστατευτική δράση χάρη στα αντιοξειδωτικά του, που συμβάλλουν στη θωράκιση των αγγείων και μειώνουν τον κίνδυνο καρδιαγγειακών νοσημάτων. Μια απλή, υγιεινή και γευστική επιλογή για κάθε στιγμή της ημέρας!
Θερμίδες: ~230
Υλικά για 1 μερίδα
- 1 κ.γ. ελαιόλαδο
- 2 μεγάλες χούφτες σπανάκι
- 4-5 ντοματίνια
- 2 αβγά
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ τηγάνι προσθέτουμε το σπανάκι και τα ντοματίνια και τα ψήνουμε χωρίς λάδι ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλας. Αλατοπιπερώνουμε και συνεχίσουμε το ανακάτεμα μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά του σπανακιού. Ρίχνουμε από πάνω τα αυγά, βάζουμε καπάκι και χαμηλώνουμε τη φωτιά, αφήνοντάς τα να μαγειρευτούν μέχρι να δέσουν τα αβγά. Εναλλακτικά, μπορούμε να το ψήσουμε στον φούρνο: ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μικρό ταψί και ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά στους 180°C. Τέλος σερβίρουμε και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
Καλή όρεξη!