Το όνομά μου είναι Ευαγγελία Ντεμίρη και είμαι η δημιουργός της Souldiet. Το ταξίδι αυτό ξεκίνησε το 2009, όταν ολοκλήρωσα με επιτυχία τις σπουδές μου με την ειδικότητα της Ειδικού Εφαρμογών Διαιτητικής.

Ξεκίνησα την επαγγελματική μου πορεία στο κέντρο μεσογειακής διατροφής, μελετώντας ταυτόχρονα την χορτοφαγική διατροφή, αποκτώντας έτσι σφαιρικές γνώσεις για τη θρεπτική αξία και τη σωστή σύσταση των γευμάτων. Στη συνέχεια, ξεκίνησα να παρακολουθώ σεμινάρια μαγειρικής, προκειμένου να δημιουργώ διατροφικές λύσεις οι οποίες να είναι υγιεινές και ταυτόχρονα γευστικές.

Τo 2015 ξεκίνησε η συνεργασία μου με το διαιτολογικό γραφείο MEDDIET στη Γλυφάδα, ενώ παράλληλα ερευνούσα μέσω σεμιναρίων, τη διατροφή στην Κίνα και την αρχαία Ελλάδα. Την ίδια περίοδο, ξεκίνησα να ασχολούμαι και με τις υπερτροφές/superfoods.

Ένα χρόνο μετά και συνδυάζοντας, πλέον, γνώσεις και εμπειρία, γεννήθηκε το όνειρο της Souldiet, με ένα και μόνο στόχο. Να σας βοηθήσει να γίνετε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας.

Ασχολήθηκα επίσης εκείνο το διάστημα με την καταγραφή όλων των υπερτροφών / superfood που υπάρχουν σε όλο τον κόσμο φτάνοντας στην πηγή τους, στον Αμαζόνιο της Βραζιλίας.

Έκανα ένα συνδυασμό όλων μου των γνώσεων, καθώς και της εμπειρίας που απέκτησα από την άσκηση της ειδικότητας μου όλα αυτά τα χρόνια, και το 2016 ξεκίνησα να σκέφτομαι και να οραματίζομαι το σχέδιο Souldiet.

Μια σύγχρονη και φρέσκια οπτική της διατροφής και του υγιεινού τρόπου ζωής με σκοπό να σας εμπνεύσει και να σας βοηθήσει να γίνετε ο καλύτερός σας εαυτός, όχι μόνο σωματικά, αλλά και διανοητικά. Η διατροφή ναι μεν αποτελεί μια απαραίτητη και δυνατή βάση, δεν είναι όμως ο μόνος παράγοντας που επηρεάζει την υγεία και ευεξία μας.

Η φιλοσοφία μου στηρίζεται στο πώς να μάθεις να ακούς το σώμα σου.

Τα τελευταία χρόνια διατηρώ Διαιτολογικό Γραφείο στη Γλυφάδα, το οποίο πληροί όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις για τη λειτουργία του, συμπεριλαμβανομένης αυτής του ορισμού υγειονομικά υπεύθυνου διαιτολόγου-διατροφολόγου, μέλους της Ένωσης Διαιτολόγων-Διατροφολόγων Ελλάδος. Λειτουργούμε έκτοτε υπό τους ανωτέρω όρους και υπό την επίβλεψη της αρμόδιας Υπηρεσίας της Περιφέρειας Αττικής. Στενές μου συνεργάτιδες αποτελούν οι Φένια Μπόρα (διαιτολόγος), Σοφία Πλιακοπάνου (γραφίστρια) και Βασιλική Νικολάου (αρχισυντάκτρια).

Η προσωπική μου εμπειρία με διατροφικές διαταραχές στην παιδική/εφηβική μου ηλικία, με έκανε να μην μπορώ να αρκεστώ στη δημιουργία ενός απλού διαιτολογικού γραφείου. Έτσι λοιπόν, παρακολουθώντας μαθήματα ψυχολογίας και NLP και διαβάζοντας έρευνες και βιβλία αυτοβελτίωσης, με στόχους και εξάσκηση της πειθαρχίας, απέκτησα τελικά τις καλύτερες σχέσεις με το φαγητό.

Το American Council on Exercise ήρθε το 2018 να πιστοποιήσει τα παραπάνω, μετά τα μαθήματα Health Coaching για επαγγελματίες υγείας που παρακολούθησα. 

Στη συνέχεια, ακολουθώντας τους κανονισμούς που έφερε η παγκόσμια καραντίνα, άρχισα να πραγματοποιώ online τόσο ατομικές συνεδρίες διατροφής και όσο και ομαδικά προγράμματα, μέθοδο τη οποία τηρώ αποκλειστικά με απόλυτη επιτυχία έως σήμερα.

Το 2022 πήγα στην Νέα Υόρκη και εργάστηκα σε κλινική, εκπαιδευόμενη στη Διατροφογενετική, την επιστήμη που μελετά τη γενετική προδιάθεση για παχυσαρκία, φέρνοντας πίσω την τεχνογνωσία που παρέχουν τα DNA tests (ενημερώσου εδώ).

Το 2023 είχα την τιμή να είμαι καλεσμένη ως βασική ομιλήτρια στο TED Talk της Τρίπολης και να παρουσιάσω όλους τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να κάνουμε την ΑΛΛΑΓΗ στη διατροφή μας!

Τι είναι o Health Coach;

Είναι ο πιστοποιημένος επαγγελματίας που έχει λάβει την κατάλληλη εκπαίδευση, ώστε να αναπτύξει και να εφαρμόσει προγράμματα αλλαγής συμπεριφοράς στον τρόπο ζωής, σε άτομα και ομάδες και να τα καθοδηγήσει με σκοπό την καλύτερη υγεία και φυσική κατάσταση και την γενικότερη ευεξία.

Όπως είναι φυσικό, η ψυχολογία και η διατροφή αποτελεί αναπόσπαστο μέρος αυτής της διαδικασίας. Στο ίδιο πλαίσιο εξέλιξης, ξεκίνησα να γράφω το πρώτο μου βιβλίο, SoulCooKing, καθώς ήθελα η γνώση, η εμπειρία, αλλά και η γεύση που προσφέρει μια φιλοσοφία όπως αυτή της Souldiet, να φτάσει όχι μόνο στα μέλη μας, αλλά και σε όσους νιώθουν την ανάγκη να φροντίσουν πραγματικά για τον εαυτό τους.

SOUL DIET

Ο στόχος και η φιλοσοφία μας

Στόχος μας είναι να καλλιεργήσετε εσείς οι ίδιοι την εμπιστοσύνη στον εαυτό σας που θα σας επιτρέψει να δημιουργήσετε ένα τρόπο ζωής που σας ταιριάζει, με γνώμονα την υγεία και την ευεξία.

Πηγή έμπνευσης για εμάς, είστε εσείς, που μας εμπιστεύεστε σε αυτό το ταξίδι και -κυρίως- που τα καταφέρνετε κάθε μέρα και καλύτερα, δείχνοντας αγάπη στον εαυτό σας.

Όλα αυτά τα χρόνια, καλωσορίσαμε στη Souldiet περισσότερα από 5.000 μέλη, τα οποία κατάφεραν να θέσουν και επιτύχουν τον προσωπικό τους στόχο.

Καθένας από εμάς είναι μοναδικός και ιδιαίτερος με διαφορετικές ανάγκες και επιθυμίες, όλοι όλοι μας όμως αξίζουμε τρεφόμαστε σωστά, να νιώθουμε υγιείς και κυρίως ευτυχισμένοι!

Δείτε περισσότερα σχετικά με την δράση της Ευαγγελίας


SOUL DIET PRESS