
Μια πολύ απλή, εύκολη και εναλλακτική λύση για άτομα που δεν αγαπούν το γάλα ζωικής προέλευσης ή έχουν δυσανεξία στη λακτόζη.
Το γάλα αμυγδάλου είναι πλούσια πηγή ασβεστίου, μαγγανίου, βιταμίνης Ε και σεληνίου ,καλίου και χωνεύετε εύκολα.
Περιέχει ακόρεστα λιπαρά και η φλούδα από τα αμύγδαλα περιέχει φλαβονοειδή τα οποία βοηθούν στην υγειά της καρδιάς .
Δε θα σας κλέψει καθόλου χρόνο ούτε κόπο…
Διαδικασία
· Σε ένα μεγάλο μπολ με νερό ρίχνετε μέσα μια κούπα ανάλατα αμύγδαλα είτε με τη φλούδα τους είτε ξεφλουδισμένα. Τα αφήνετε για 8 με 10 ώρες περίπου να μουλιάσουν.

Το επόμενο βήμα ….
· Βάζουμε στο blender τα αμύγδαλα (1 κούπα περίπου) και νερό (2 κούπες περίπου) σε αναλογία 1 προς 2
· Τα χτυπάτε για 1-2 λεπτά και το διπλοσουρώνετε.

ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΟ
Μέσα στο μείγμα μπορείτε να βάλετε μέλι, κακάο, αγαύη, κουρκουμά, σπιρουλίνα ή ακάι.
Το γάλα διατηρείται σε γυάλινο μπουκάλι στο ψυγείο μέχρι και 4 ημέρες.
1 ποτήρι γάλα αμυγδάλου 250 ml
ΘΕΡΜΙΔΕΣ 30-40 Kcal
ΛΙΠΟΣ 2,5-3γρ
ΠΡΩΤΕΙΝΗ 1γρ
ΦΥΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ 1γρ
Το χρησιμοποιείτε: – Σε smoothies (με φρούτα: μπανάνα ή φράουλες και τριμμένο πάγο) – Σε milkshake – Σε συνδυασμό με δημητριακά ολικής άλεσης – Σε γλυκές κρέμες, ρυζόγαλο – Σε συνταγές που απαιτούν ψήσιμο: κέικ, ψωμί – Σε λαχανικά ογκρατέν (μπρόκολο, κουνουπίδι) – Σε μπεσαμέλ (με τυρί και σπανάκι) – Αντί για κρέμα γάλακτος στη μακαρονάδα ή στο ριζότο με άσπρη σάλτσα
3 Comments
Your point of view caught my eye and was very interesting. Thanks. I have a question for you.
Your point of view caught my eye and was very interesting. Thanks. I have a question for you.
Your article helped me a lot, is there any more related content? Thanks!