Το σπανάκι έχει καρδιο-προστατευτική δράση. Λόγω των αντιοξειδωτικών του θωρακίζει τα αγγεία, προστατεύοντας από καρδιαγγειακά νοσήματα και εγκεφαλικά επεισόδια.
ΥΛΙΚΑ
- 1 κ.γ. ελαιόλαδο
- 1-2 χούφτες σπανάκι
- 3-4 ντοματίνια
- Αλάτι, πιπέρι
- 2 αβγά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίξτε λοιπόν σε ένα βαθύ τηγάνι, 1 κ.γ. ελαιόλαδο, το σπανάκι, 3-4 ντοματίνα και αλατοπιπερώστε. Τσιγαρίστε μέχρι να εξατμιστούν τα ζουμιά απ’ το σπανάκι και στη συνέχεια ρίξτε από πάνω τα 2 αβγά. Χαμηλώστε τη φωτιά μέχρι να ψηθούν. Μπορείτε να το φτιάξετε και στον φούρνο ρίχνοντας όλα τα υλικά που αναγράφονται παραπάνω σε ένα ταψί και ψήνετε για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς.