ΥΛΙΚΑ (για 2 μερίδες)
· ½ φλιτζάνι νιφάδες βρώμης ή κινόα
· 1 κ.γ. baking powder
· ½ φλιτζάνι μπανάνα (πολτοποιημένη)
· 250γρ. μαγειρεμένα φασόλια (πολτοποιημένα)
· ¼ φλιτζ. φυστικοβούτυρο
· 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
· 1 χούφτα σταγόνες μαύρης σοκολάτας ή καρύδια ψιλοκομμένα ή κανέλα ή νιφάδες καρύδας (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ανακατεύουμε πολύ καλά σε ένα μίξερ όλα τα υλικά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Μοιράζουμε σε 8-9 θήκες για μάφιν . Ψήνουμε για 20 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς πριν τα απολαύσουμε. Διατηρούνται στο στο ψυγείο για 3-4 μέρες ή στη κατάψυξη για 2-3 βδομάδες.