Κάθε φορά που τρώτε λάχανο είναι σαν να παίρνετε μια πολυβιταμίνη. Ένα από τα κατεξοχήν χειμωνιάτικα λαχανικά σε όλο τον κόσμο, το λάχανο θωρακίζει τον οργανισμό μας με πληθώρα αντιοξειδωτικών και αντιφλεγμονωδών ουσιών.
ΥΛΙΚΑ (για 2 μερίδες)
- 1 κιλό λάχανο, κομμένο σε λωρίδες
- 300 γρ. ώριμη ντομάτα, τριμμένη και περασμένη από ψιλή σήτα
- 1 κ.σ. πελτέ (προαιρετικά)
- 1 μέτριο κρεμμύδι, χοντροκομμένο
- 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες ή λιωμένες
- 2 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 4 φλιτζ. νερό
- 3 κύβοι ζωμό κοτόπουλο ή λαχανικών
- Χυμό από 1 μέτριο λεμόνι
- 1 κ.γ. κουρκουμάς
- 1 κ.σ. κόλιανδρος, τριμμένος
- Αλάτι/ πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μια κατσαρόλα βάζετε το κρεμμύδι, το μαϊντανό, τους κύβους, τη ντομάτα, τον πελτέ και το νερό και αφήνετε να πάρει μια βράση σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και στη συνέχεια προσθέτετε το λάχανο, τον κουρκουμά, τον κόλιανδρο, πιπέρι και το χυμό λεμονιού. Προσοχή στο πιπέρι, γιατί έχετε ήδη προσθέσει κουρκουμά και κόλιανδρο που κάνουν τη σούπα πικάντικη.
- Ανακατεύετε και μαγειρεύετε με σκεπασμένη κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για περίπου 30 λεπτά.
- Τέλος, αλατίζετε και σερβίρετε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό σε κάθε πιάτο. Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε 2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο σε κάθε πιάτο για περισσότερη γεύση.