Ζεστή, θρεπτική και πλούσια σε αντιοξειδωτικά, η λαχανόσουπα αυτή είναι ο απόλυτος σύμμαχος για τους κρύους μήνες. Το λάχανο λειτουργεί σαν φυσική πολυβιταμίνη, ενώ τα μπαχαρικά της δίνουν πικάντικη ένταση που ενισχύει το ανοσοποιητικό και ζεσταίνει τον οργανισμό.
Θερμίδες: ~230 ανά μερίδα
Υλικά για 2 μερίδες
-
1 κιλό λάχανο, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
-
300 γρ. ώριμες ντομάτες, τριμμένες και περασμένες από ψιλή σήτα
-
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας (προαιρετικά)
-
1 μέτριο κρεμμύδι, χοντροκομμένο
-
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες ή λιωμένες
-
2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
-
4 φλιτζ. νερό
-
3 κύβοι ζωμού λαχανικών ή κοτόπουλου
-
Χυμό από 1 λεμόνι
-
1 κ.γ. κουρκουμά
-
1 κ.σ. κόλιανδρο, τριμμένο
-
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα προσθέτουμε το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, τους κύβους, τη ντομάτα, τον πελτέ και το νερό και αφήνουμε να πάρουν βράση σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το λάχανο, τον κουρκουμά, τον κόλιανδρο, το πιπέρι και το χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε καλά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Μαγειρεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το λάχανο και να δέσουν οι γεύσεις. Στο τέλος, προσθέτουμε αλάτι και σερβίρουμε με λίγο φρέσκο μαϊντανό και, προαιρετικά, 2 κ.σ. ελαιόλαδο για πλούσια γεύση.
Καλή όρεξη!