Συστατικά
· 500γρ φακές
· 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
· 2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
· 3 καρότα, κομμένα σε ροδέλες
· 5 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
· 2 φύλλα δάφνης
· ½ κ.γλ. κουρκουμά
· ½ κ.γλ. πάπρικα
· ½ κ.γλ. αλεσμένο ξερό δενδρολίβανο
· Αλάτι/Πιπέρι
Εκτέλεση
· Καθαρίζετε τις φακές και τις βάζετε σε νερό να μουλιάσουν. Σουρώνετε και πετάτε το νερό.
· Σε μια κατσαρόλα βάζετε τις φακές σε κρύο νερό (να τις σκεπάσει), να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά. Σουρώνετε και τις ρίχνετε σε μία μεγαλύτερη κατσαρόλα, μαζί με το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το καρότο, το σκόρδο, τη δάφνη και όλα τα μπαχαρικά-μυρωδικά και προσθέτετε ζεστό νερό, τόσο όσο να τις σκεπάζει.
· Αφήνετε να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά, με σκεπασμένη την κατσαρόλα, ανακατεύοντας συχνά. Προσθέτετε ζεστό νερό αν χρειαστεί, ώστε να μένουν πάντα σκεπασμένες.
· Αφού μαγειρευτεί το φαγητό, προσθέτετε το αλάτι. Κλείνετε τη φωτιά και αφήνετε τουλάχιστον μισή ώρα πριν να σερβίρετε τη σούπα ζεστή με αρκετό λεμόνι.
Σας άρεσε; Μοιραστείτε το!