Κλασική συνταγή για όλες τις ώρες και γούστα!
ΥΛΙΚΑ (για 2 μερίδες)
- 250 γρ. ρεβίθια
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 40 γρ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. κύμινο
- Λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
- Χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
- 60 γρ. βρώμη αλεσμένη
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1 κ.γ. κουρκουμά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ με κρύο νερό προσθέτουμε 1 πρέζα αλάτι και βάζουμε τα ρεβίθια να μουλιάσουν για 6 ώρες και μετά τα βράζουμε για 30-40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα μπλέντερ βάζουμε τα ρεβίθια, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το ξύσμα και τον χυμό από τα λεμόνια, τον κουρκουμά, αλάτι, πιπέρι και χτυπάμε πολύ καλά για 4-5 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και γίνει σαν πουρές. Ψιλοκόβουμε τα φύλλα από τον μαϊντανό και τα βάζουμε στο μπολ . Προσθέτουμε την αλεσμένη βρώμη, ανακατεύουμε πολύ καλά. Αφήνουμε στην άκρη 5-10 λεπτά να κρυώσει το μείγμα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο 160 C. Παίρνουμε με τα χέρια μας λίγο από το μείγμα, πλάθουμε μπαλάκια και τα πιέζουμε ελαφρά με τα χέρια μας ώστε να γίνουν λίγο πεπλατυσμένα. Ψήνουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν.
Ταιριάζουν τέλεια, με σως παντζάρι και γιαούρτι.