Φαλάφελ Φούρνου με Βρώμη
Τα φαλάφελ αποτελούν έναν υπέροχο τρόπο να απολαύσεις φυτική πρωτεΐνη χωρίς ζωικά προϊόντα. Πλούσια σε φυτικές ίνες και καλά λιπαρά, ενισχύουν τον κορεσμό και δίνουν ενέργεια χωρίς να επιβαρύνουν τον οργανισμό.
Θερμίδες: ~320 ανά μερίδα
Υλικά για 2 μερίδες:
- 250 γρ. ρεβίθια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- Φύλλα δάφνης
- 1 κρεμμύδι
- 1 κ.γ. κύμινο
- 1 κ.γ. κουρκουμά
- 40 γρ. ελαιόλαδο
- Χυμός από 1 λεμόνι
- Ξύσμα από ½ πορτοκάλι
- ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 60 γρ. αλεσμένη βρώμη
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε τα ρεβίθια σε νερό με μια πρέζα αλάτι για τουλάχιστον 12 ώρες και τα βράζουμε σε χύτρα για 20λεπτά με δεντρολίβανο, πιπέρι, ολόκληρο κρεμμύδι και σκόπελο για άρωμ. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά. Στο μπλέντερ ρίχνουμε τα ρεβίθια, το φρέσκο σκόρδο, ελαιόλαδο, ξύσμα και χυμό λεμονιού, κύμινο, κουρκουμά, αλάτι και πιπέρι. Χτυπάμε μέχρι να δημιουργηθεί ένας ομοιογενής πουρές (μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε λίγο νερό στο μπλέντερ). Μεταφέρουμε το μείγμα σε μπολ, προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και τη βρώμη και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε το μείγμα να σταθεί 5 λεπτά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και πλάθουμε μικρά μπαλάκια. Τα πιέζουμε ελαφρά και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε για 15–20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Καλή όρεξη


