Μια εναλλακτική στα κλασσικά γεμιστά!
Υλικά για 2 μερίδες
- 2 πιπεριές μεγάλες
- 1/3 κουνουπίδι
- 100 γρ. μανιτάρια
- 2 αυγά
- λίγο σκόρδο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
Καθαρίζουμε τις πιπεριές και τις κόβουμε στη μέση. Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια και τα τσιγαρίζουμε μαζί με το σκόρδο για 2 λεπτά. Βάζουμε το κουνουπίδι σε ένα μπλέντερ ή το τρίβουμε σε ένα τρίφτη να γίνει σαν ρυζάκι. Στη συνέχεια βάζουμε σε ένα μπολ τα δυο αβγά και τα χτυπάμε. Συνεχίζουμε προσθέτοντας το κουνουπίδι, τα μανιτάρια, αλάτι, πιπέρι και πάπρικα. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και το μείγμα μας είναι έτοιμο να γεμίσει τις πιπεριές. Μπορούμε αν θέλουμε να πασπαλίσουμε τις γεμιστές πιπεριές με λίγο τυρί της αρεσκείας μας. Ψήνουμε για 20’ περίπου στους 180 βαθμούς, πάντα σε προθερμασμένο φούρνο. Καλή απόλαυση!