Healthy Cheesecake
Ένα γλυκό που «παίζει» τον ρόλο του επιδορπίου, αλλά με συνείδηση: πιο ελαφρύ, πιο έξυπνο, πιο φιλικό προς τη διατροφή, ιδανικό ακόμα και για πρωινό ή σνακ. Η πιο ανάλαφρη εκδοχή του cheesecake, έτοιμη για κάθε στιγμή που χρειάζεσαι λίγη γλυκιά ενέργεια.
Θερμίδες: ~ 290
Υλικά για 1 μερίδα
- 120γρ. γιαούρτι 5% στραγγιστό
- 1 κ.σ. λευκό τυρί κρέμα light τύπου Philadelphia
- 2 μπισκότα digestive χωρίς ζάχαρη θρυμματισμένα
- 3-4 φράουλες ψιλοκομμένες
- 1 κ.σ. μέλι
Εκτέλεση
Θρυμματίζεις τα μπισκότα και τα στρώνεις στη βάση ενός ποτηριού ή μικρού μπολ, πιέζοντας ελαφρά. Σε ένα μπλέντερ ή μπολ, ανακατεύεις το γιαούρτι, το τυρί κρέμα και το μέλι μέχρι να γίνουν κρεμώδες μείγμα. Τοποθετείς το μείγμα πάνω στη βάση από μπισκότο. Στο τέλος προσθέτεις τις φράουλες από πάνω και αφήνεις στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά να «δέσει». Σερβίρεις δροσερό.





