Δυσκολεύομαι να βαφτίσω αυτό το σοκαριστικό γεύμα, βρείτε μου εσείς όνομα.
Θα σας δώσω την συνταγή και δε σας λέω τίποτε άλλο: Ό,τι πιο νόστιμο έχω φτιάξει ποτέ!
Πάντα έχω στην κατάψυξη, σε μικρές σακούλες αποθήκευσης, νερόβραστα ρεβύθια.
Στη συντήρησή μου, θα βρω πάντα βραστές γλυκοπατάτες και guacamole, είναι η αδυναμία μου!
Σκέφτηκα, λοιπόν, πώς θα ήταν ένα γεύμα με όλα αυτά τα υλικά που έχω πάντα ψυγείο μου, και το αποτέλεσμα ήταν αυτό…
ΥΛΙΚΑ
(για 2 άτομα)
• 2 γλυκοπατάτες, μέτριες βραστές
• 2 lime
• 6-7 τοματίνια
• 2-3 κ.σ. guacamole
• 1 κ.σ. ελαιόλαδο
• Χονδρό αλάτι
• Πάπρικα
• Φρέσκο κρεμμύδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Παίρνουμε τη γλυκοπατάτα και την κόβουμε στη μέση.
2. Με ένα κουτάλι, βγάζουμε ένα μικρό κομμάτι από της σάρκας (ψαχνό ) της κάθε γλυκοπατάτας.
3. Μείγμα :
Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, βάζουμε το ελαιόλαδο μαζί με το ψαχνό της γλυκοπατάτας,
τη πάπρικα, τα νερόβραστα ρεβύθια και τα αφήνουμε να τσιγαριστούν-μαγειρευτούν λίγο και σβήνουμε με χυμό lime.
4. Ανακατεύουμε πολύ καλά σε χαμηλή φωτιά για να απορροφηθούν όλα τα υγρά .
5. Παίρνουμε τη γλυκοπατάτα, στο σημείο που έχει αφαιρεθεί η σάρκα και προσθέτουμε το μαγειρεμένο πλέον μείγμα.
6. Σε κάθε κομμάτι γλυκοπατάτας, αφήνουμε χώρο για 1κ.σ. για guacamole και 2-3 τοματίνια.
7. Προσθέτουμε από πάνω λίγο φρέσκο πιπέρι και λίγο χυμό lime.
Καλή απόλαυση!