ΥΛΙΚΑ (για 2 μερίδες)
- 4 κούπες ζωμό επιλογής μας, κατά προτίμηση σπιτικό
- 2 μεγάλα αβγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 κούπες πράσινα φυλλώδη λαχανικά ψιλοκομμένα, όπως λαχανίδα (kale) ή σέσκουλα
- 2 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
- 1 κ.σ. νερό
- αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πρωτότυπη και γευστική Ιταλική σούπα που γίνεται πολύ εύκολα! Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε το ζωμό να πάρει μια βράση, προσθέτουμε τα λαχανικά μας και βράζουμε για 3-5′ μέχρι να μαλακώσουν. Σε ένα μπολάκι χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά, την παρμεζάνα, το αλάτι, το πιπέρι και το νερό. Ρίχνουμε σιγά σιγά το μίγμα του αυγού στο νερό και ανακατεύουμε συνεχώς. Αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε σκεπασμένο για 1-2′ μέχρι να δέσει το αυγό. Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!