ΥΛΙΚΑ (για 2 μερίδες)
- 400γρ. λάχανο, ψιλοκομμένο
- 400γρ. φασόλια σε κονσέρβα, ξεπλυμένα και στραγγισμένα
- 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 3 κλωνάρια σέλινο, ψιλοκομμένα
- 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 4 καρότα, κομμένα σε ροδέλες
- 2 μέτριες πατάτες, κομμένες σε κύβους
- 1 κ.γ. θυμάρι
- ½ κ.γ. δεντρολίβανο
- 5 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών (ο ζωμός λαχανικών να είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε αλάτι)
- 2 ντομάτες
- 1 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι/ Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ανακατεύετε καλά το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το σέλινο, τα καρότα, τις πατάτες, το δεντρολίβανο, το θυμάρι, το ζωμό λαχανικών και αφού πάρει μία βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά, ρίχνετε πιπέρι και αφήνετε το μείγμα να σιγοβράσει για 25 λεπτά περίπου.
- Προσθέτετε το λάχανο, τις ντομάτες και τα φασόλια και βράζετε για 15 λεπτά ακόμα.
- Τέλος, προσθέτετε αλάτι και πιπέρι, αδειάζετε σε βαθιά μπολ και πασπαλίζετε με μαϊντανό.