Καλαμάρι γεμιστό με σπανάκι και ρύζι
Ένα υγιεινό μεζεδάκι σε μια εύκολη και γρήγορη εκδοχή, έτοιμο σε 5 απλά βήματα. Ελαφρύ, νόστιμο και γεμάτο αρώματα θάλασσας και μυρωδικών.
Θερμίδες (ανά μερίδα): ~320 kcal
Συνταγή για 2 μερίδες
Υλικά
- ½ κιλό καλαμάρια (φρέσκα ή κατεψυγμένα)
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κούπες σπανάκι κομμένο
- 3–4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 30 γρ. ρύζι γλασέ
- 4 κλωνάρια άνηθο
- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Για το σερβίρισμα: χυμός από 1 λεμόνι και 1 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Ξεπαγώνουμε τα καλαμάρια και αφαιρούμε τα ποδαράκια, τα οποία ψιλοκόβουμε. Σοτάρουμε σε τηγάνι το σκόρδο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια με λίγο ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα ποδαράκια και αφήνουμε να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε το σπανάκι, το ρύζι, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά να κρυώσει. Γεμίζουμε τα καλαμάρια μέχρι τα ¾ και τα κλείνουμε με οδοντογλυφίδα. Ψήνουμε στους 200°C για περίπου 25’ ή στους 180°C στο air fryer για 15’. Σερβίρουμε με λαδολέμονο.
Καλή όρεξη!