Μία πολύ εύκολη εκδοχή κινέζικου γεύματος για να μαγειρέψετε και να την απολαύσετε με τους φίλους σας.
ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)
- 200 γρ. κόκκινο ρύζι ή noodles
- 200 γρ. μανιτάρια
- 1 κούπα μπρόκολο
- 1-2 πιπεριές
- 5-6 σπαράγγια
- 2 κούπες μωβ λάχανο
- 1 κολοκύθι
- 2 κ.γ. κάρυ
- 4 κ.σ. σόγια σως
- 1 κ.σ. σησαμέλαιο
- Σκόρδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αρχικά, ξεπλένουμε, σουρώνουμε και ψιλοκόβουμε πολύ καλά τα λαχανικά μας. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το σησαμέλαιο και αρχίζουμε να τσιγαρίζουμε τα λαχανικά ξεκινώντας από το σκόρδο κι έπειτα ρίχνουμε τα μανιτάρια. Ανακατεύουμε πολύ καλά για να μην κολλήσουν, προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά και ρίχνουμε λίγο σησαμέλαιο ή νερό, εάν χρειάζεται. Μετά από 2 λεπτά ρίχνουμε το κάρυ συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Σβήνουμε με σόγια σως, προσθέτουμε 1/2 κούπα νερό ακόμη και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Απομακρύνουμε αφού απορροφηθούν τα υγρά. Ταυτόχρονα, σε μία άλλη κατσαρόλα βάζουμε το ρύζι ή τα noodles με 2-3 φύλλα δάφνης, μπούκοβο και αλάτι, στο χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία. Σουρώνουμε και σερβίρουμε. Σε αυτό το σημείο μπορούμε να προσθέσουμε στο ρύζι λίγο σως ακόμη.
Καλή απόλαυση!