Οι γλυκοπατάτες είναι γλυκά, αμυλούχα λαχανικά ρίζας, που καλλιεργούνται παγκοσμίως.
Τις βρίσκετε σε ποικίλα μεγέθη και χρώματα – συμπεριλαμβανομένων του πορτοκαλί, του λευκού και μοβ – και είναι πλούσιες σε βιταμίνες, μέταλλα, αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες. Οι γλυκοπατάτες παρέχουν πολλά οφέλη για την υγεία και είναι εύκολο να τις προσθέσετε στη διατροφή σας.
ΥΛΙΚΑ (για 2 μερίδες)
- 700 γρ. κολοκύθα, κομμένη σε κύβους
- 250 γρ. γλυκοπατάτα, κομμένη σε κύβους
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 καρότο, ψιλοκομμένο
- 2 μήλα, κομμένα σε κύβους
- 4 φλιτζ. ζωμός λαχανικών
- 1 κ.σ. χυμός λεμονιού
- 1 κ.σ. κύμινο
- 1 κ.γ. κόλιανδρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Ψήνετε την ψιλοκομμένη κολοκύθα μαζί με τη γλυκοπατάτα (σε λαδόκολλα) για 25 λεπτά, έως ότου να μαλακώσουν.
- Σε μία κατσαρόλα ρίχνετε το ζωμό λαχανικών, το κρεμμύδι, το καρότο, το ελαιόλαδο, τα μπαχαρικά και αφήνετε το να πάρει μία βράση.
- Προσθέτετε την κολοκύθα και τη γλυκοπατάτα, το χυμό λεμονιού και αφήνετε να βράσει για 5 λεπτά.
- Περνάτε τη σούπα και το μήλο (εάν επιθυμείτε αφήνετε λίγο μήλο για γαρνιτούρα) στο μπλέντερ μέχρι να γίνει ομοιόμορφο μείγμα.
- Έπειτα περνάτε το μείγμα από ένα σουρωτήρι και αφού πάρει μια βράση, σερβίρετε.