Κολοκυθόσουπα με μήλο

Κολοκυθόσουπα με μήλο 

 

Η κολοκύθα είναι πλούσια σε βιταμίνη Α, αντιοξειδωτικά και β-καροτένιο, συμβάλλοντας στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού και της υγείας του δέρματος. Μια βελουτέ σούπα γεμάτη χρώμα, γεύση και φθινοπωρινή θαλπωρή.

 

Θερμίδες: ~290 ανά μερίδα

 

Υλικά για 2 μερίδες

  • 500 γρ. κολοκύθα, κομμένη σε κύβους
  • 1  γλυκοπατάτα, κομμένη σε κύβους
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο, ψιλοκομμένο
  • 2 μήλα, κομμένα σε κύβους
  • 2 φλιτζ. ζωμός λαχανικών
  • 1 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • 1 κ.σ. κύμινο
  • 1 κ.γ. κόλιανδρο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Απλώνουμε την κολοκύθα και τη γλυκοπατάτα σε ταψί με λαδόκολλα, περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε για 25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Σε κατσαρόλα ρίχνουμε νερό ή  τον ζωμό λαχανικών, το κρεμμύδι, τα μήλα, το καρότο, το ελαιόλαδο και τα μπαχαρικά και αφήνουμε να πάρουν βράση. Προσθέτουμε την ψημένη κολοκύθα και τη γλυκοπατάτα μαζί με τον χυμό λεμονιού και βράζουμε για 10 λεπτά. Μεταφέρουμε το μείγμα στο μπλέντερ, και πολτοποιούμε μέχρι να γίνει βελουτέ. Σερβίρουμε με λίγο  γιαούρτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι ή κύμινο από πάνω.

Καλή όρεξη!

Διαβάστε παρόμοια

23 Φεβ

Πατατόσουπα με κουνουπίδι

18 Μαρ

Σούπα με αρακά και κάρδαμο