Σύμφωνα με αρχαιολογικές μελέτες, το «ταπεινό» κρεμμύδι χρονολογείται τουλάχιστον από το 5000 π.Χ. Λέγεται ότι οι αρχαίοι Αιγύπτιοι λάτρευαν το κρεμμύδι, καθώς το σχήμα και οι ομόκεντροι κύκλοι του συμβόλιζαν την αιωνιότητα. Στον Μεσαίωνα, χρησιμοποιήθηκε στο ανταλλακτικό εμπόριο για την αγορά αγαθών και υπηρεσιών και προσφερόταν και ως δώρο!
ΥΛΙΚΑ
- 4 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, σε λεπτές ροδέλες
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. αλεύρι
- 2 λίτρα γάλα 2%
- Aλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα προσθέτετε τα κρεμμύδια, το λάδι, το αλεύρι, ανακατεύετε, βάζετε το αλάτι και προσθέτετε το γάλα ζεστό.
Βράζετε για 20-30 λεπτά και σερβίρετε.