Κρεμμυδόσουπα

Αρωματική, ζεστή και γεμάτη ιστορία, η κρεμμυδόσουπα αποτελεί ένα από τα πιο απλά αλλά και πιο παρηγορητικά πιάτα. Το κρεμμύδι, πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και ευεργετικές ουσίες, χαρίζει γεύση, βάθος και θρεπτική αξία σε αυτή την κλασική σούπα.

Θερμίδες: ~210 ανά μερίδα

 

Υλικά για 2 μερίδες

  • 4 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές ροδέλες

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

  • 2 κ.σ. αλεύρι

  • 2 λίτρα γάλα 2%

  • Αλάτι

 

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα κρεμμύδια, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να μαλακώσουν και να αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα. Προσθέτουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 1-2 λεπτά, ώστε να ψηθεί ελαφρά. Ρίχνουμε σταδιακά το ζεστό γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αλατίζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει για 20-30 λεπτά, μέχρι να δέσει και να αποκτήσει βελούδινη υφή. Σερβίρουμε ζεστή, συνοδεύοντας προαιρετικά με φρυγανισμένο ψωμί.

Καλή όρεξη!

Διαβάστε παρόμοια

23 Φεβ

Πατατόσουπα με κουνουπίδι

18 Μαρ

Σούπα με αρακά και κάρδαμο