Μια διαφορετική ιδέα για κριθαράκι!
Υλικά για 4 μερίδες μέτριες:
- 1 κιλό μπρόκολο
- 1,5 lt νερό
- 1/2 κιλό κριθαράκι ολικής άλεσης
- 200 γρ. φέτα ή λευκό τυρί
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 κρεμμύδι
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
Ξεπλύνετε και κόψτε το μπρόκολο σας σε μπουμπούκια. Σε μια κατσαρόλα με νερό προσθέστε όλα τα κομμάτια μπρόκολου, το σκόρδο, το κρεμμύδι και λίγο αλάτι. Αφήστε το να πάρει μια βράση και στη συνέχεια χαμηλώστε τη φωτιά, αφήνοντας να μαγειρευτεί για 10 λεπτά. Αφαιρείτε το κρεμμύδι και το σκόρδο μιας και τα χρησιμοποιήσαμε για το ζωμό τους. Στη συνέχεια με μια κουτάλα ή πιρούνι τρίψτε απαλά το μπρόκολο μέσα στη κατσαρόλα. Ρίξτε μέσα το κριθαράκι για να μαγειρευτεί για άλλα 10’ μέχρι να είναι έτοιμα τα ζυμαρικά. Σβήστε τη φωτιά και θρυμματίσετε τη φέτα μέσα στο φαγητό ανακατεύοντας απαλά. Σερβίρετε το γεύμα σας με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και λίγο πιπέρι το κάθε πιάτο. Επιπλέον μπορείτε να στύψετε χυμό λεμονιού και να προσθέσετε μπούκοβο, αν σας αρέσουν οι έντονες γεύσεις!