Αν σου αρέσει το κινέζικο, η σιλουέτα σου, η γεύση και ο ελεύθερος χρόνος, θα πάρεις αυτά τα υλικά και θα φτιάξεις αυτό το γεύμα.
ΥΛΙΚΑ
(για 2 άτομα)
• 1/2 κόκκινο λάχανο
• 1/2 μάνγκο
• 1/2 δάχτυλο τζίντζερ
• 1/2 κρεμμύδι
• 1 κ.σ. σησαμέλαιο
• 1 κ.σ. sauce σόγιας
• 1 κ.σ., κοφτό, πάπρικα
• 1 κ.γ., κοφτό, κάρυ
• 1 φλιτζάνι καστανό ρύζι
• 2 φλιτζάνια νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Ψιλοκόβουμε το λάχανο, το κρεμμύδι και το τζίντζερ.
2. Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, βάζουμε το σησαμέλαιο, το κρεμμύδι, το λάχανο, το τζίντζερ και το κάρυ, ανακατεύοντας πολύ σιγά για 1′-2′.
3. Προσθέτουμε το ρύζι, την πάπρικα και τη sauce σόγιας.
4. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε πολύ ελαφριά και προσθέτουμε το νερό.
5. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε να απορροφηθούν τα υγρά για περίπου 10′.
(σημείωση): Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νερό ακόμη αν δεν έχει μαγειρευτεί καλά το ρύζι.
6. Λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε και το μάνγκο το οποίο έχουμε κόψει σε φέτες και το αφήνουμε να μαγειρευτεί και αυτό για 1′-2′ ακόμη
μαζί με τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύοντας ελαφριά.
Τέλος, σερβίρουμε…