Υλικά:
2 ½ κούπες αλεύρι λευκό
2 ½ κούπες αλεύρι ολικής
1 κγ αλάτι
15 γρ. ξερή μαγιά
1 ¼ κούπας ζεστό νερό (όχι καυτό)
σουσάμι
λίγο ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε τα αλεύρια. Σε ένα μικρό μπολ διαλύουμε τη μαγιά στο νερό. Προσθέτουμε το μείγμα στο αλεύρι. Προσθέτουμε αλάτι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη που ξεκολλάει από το μπολ. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο (περίπου 45 λεπτά- 1 ώρα). Στρώνουμε δύο ταψιά με αντικολλητικό χαρτί και αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 μέρη και στρώνουμε στα ταψιά πατώντας τη με τα δάχτυλά μας ώστε να σχηματιστούν εσοχές. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά. Η σπιτική μας λαγάνα είναι έτοιμη!