Μια πρόταση για όσους αγαπούν τα μακαρόνια και την διατροφή!
Υλικά για 2 μερίδες:
- 200 γρ. πέννες ολικής
- 1 μπρόκολο μικρό
- 10-12 ντοματίνια
- 100 γρ. φέτα με χαμηλά λιπαρά
- 1 σκ. σκόρδο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Μπαχαρικά (ρίγανη, πιπέρι, μπούκοβο)
Εκτέλεση:
Όσο βράζουν οι πέννες σε αλατισμένο νερό στο χρόνο που αναγράφει η συσκευασία, κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση, το μπρόκολο σε μικρά μπουμπούκια και ξεφλουδίζουμε το σκόρδο. Σουρώνουμε τις πέννες και σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τα ντοματίνια και το μπρόκολο. Τα ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε να σωταριστούν και να πάρουν χρώμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο αλάτι, τα μπαχαρικά και τις βρασμένες πένες με λίγο από το ζουμί τους ανακατεύοντας απαλά για 1’. Τέλος προσθέτουμε τη φέτα (θρυμματισμένη) και αν θέλουμε λίγη ακόμη φρέσκια ρίγανη.
Καλή απόλαυση!