Συστατικά
· 400 γραμμάρια μανιτάρια
· 1φλ. φρέσκο κρεμμυδάκι
· 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
· 4 κ.σ ελαιόλαδο
· 1 φλ. γάλα φρέσκο (χωρίς λακτόζη κατά προτίμηση ή αμυγδάλου)
· 2 φλ. νερό
· 1κ.σ αλεύρι
· 1κ.γ κόφτο αλάτι
· ½ κ.γ μοσχοκάρυδο
· ¼ κ.γ φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
· Πλένετε και καθαρίζετε καλά τα μανιτάρια.
· Κόβετε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες ή κύβους.
· Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο, τα μανιτάρια, το φρέσκο και το ξερό κρεμμύδι και στη συνέχεια ρίχνετε πάνω στα μανιτάρια το αλεύρι και ανακατεύετε πολύ καλά.
· Προσθέτετε το νερό, το γάλα, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι και αφήνετε να σιγοβράζει για 10 λεπτά, ανακατεύοντας μερικές φορές.
Η σούπα με μανιτάρια σερβίρεται ζεστή.
Σας άρεσε; Μοιραστείτε το!