Μία ελαφριά σπιτική μαρμελάδα που συνδυάζεται ιδανικά με ψωμί ή φρυγανιά ολικής, λίγο βούτυρο ξηρών καρπών ή ελαφρύ τυρί κρέμα και τριμμένο φιστίκι Αιγίνης.
Θερμίδες: ~ 75 ανά μερίδα
Υλικά για 6 μερίδες
- 1 κιλό φράουλες
- 2 κ.σ. μέλι (αν θέλεις μπορείς να προσθέσεις λίγο παραπάνω)
- 1 λεμόνι: το χυμό του και το ξύσμα του
Εκτέλεση
Αφού καθαρίσουμε τις φράουλες τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια και με ένα πιρούνι τις πατάμε να πολτοποιηθούν. Στη συνέχεια τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα με το μέλι και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε το μείγμα να βράσει σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε συνέχεια απαλά μέχρι το μείγμα να πήξει. Τέλος απομακρύνουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το χυμό λεμόνι ανακατεύοντας πάλι απαλά. Όταν κρυώσει η μαρμελάδα, την αποθηκεύουμε σε ένα βάζο.