Μελιτζανοσαλάτα

Υλικά:

2 μελιτζάνες σε κύβους

1 πιπεριά σε κύβους

2 κσ. ελαιόλαδο

1 κονσέρβα στραγγισμένη ψιλοκομμένη ντομάτα

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

αλάτι και πιπέρι

¼ κγ. κύμινο

¼ κγ. κουρκουμά

¼ κγ. πιπέρι καγιέν

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις μελιτζάνες, την πιπεριά, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι. Ψήνουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί για 25-30 λεπτά ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Μεταφέρουμε σε ένα μπλέντερ και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Χτυπάμε για 5 δευτερόλεπτα, φροντίζοντας να μη τα πολτοποιήσουμε εντελώς. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι αν χρειαστεί. Τοποθετούμε τη μελιτζανοσαλάτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες πριν τη σερβίρουμε. Γαρνίρουμε με βασιλικό και φέτες λεμονιού.

Διαβάστε παρόμοια

21 Οκτ

Το Παγωτό των Αφρικανών