Υλικά:
2 μελιτζάνες σε κύβους
1 πιπεριά σε κύβους
2 κσ. ελαιόλαδο
1 κονσέρβα στραγγισμένη ψιλοκομμένη ντομάτα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
αλάτι και πιπέρι
¼ κγ. κύμινο
¼ κγ. κουρκουμά
¼ κγ. πιπέρι καγιέν
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις μελιτζάνες, την πιπεριά, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι. Ψήνουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί για 25-30 λεπτά ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Μεταφέρουμε σε ένα μπλέντερ και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Χτυπάμε για 5 δευτερόλεπτα, φροντίζοντας να μη τα πολτοποιήσουμε εντελώς. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι αν χρειαστεί. Τοποθετούμε τη μελιτζανοσαλάτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες πριν τη σερβίρουμε. Γαρνίρουμε με βασιλικό και φέτες λεμονιού.