ΥΛΙΚΑ
- 1 κονσέρβα καλαμπόκι, στραγγισμένο και ξεπλυμένο
- 1 κονσέρβα μαύρα φασόλια, στραγγισμένα και ξεπλυμένα
- 2 κ.σ. τυρί cottage
- 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένο
- 1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
- 1 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- Χυμό από 1 λάιμ
- Αλάτι
- Κόλιανδρος, ψιλοκομμένος
Για το dressing:
- Γιαούρτι με 0% λιπαρά
- Χυμό από 1 λάιμ
- Μέλι
- Πάπρικα
- Κύμινο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ετοιμάζουμε το dressing: Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για το dressing, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε για λίγο στην άκρη.
- Σε ένα μικρό τηγάνι, ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε το σκόρδο και το καλαμπόκι. Μαγειρεύουμε για 15’ και ανακατεύουμε συχνά μέχρι το καλαμπόκι να χρυσίσει. Μόλις είναι έτοιμο, ρίχνουμε το χυμό lime και το αλάτι.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε το μείγμα με το καλαμπόκι, τα φασόλια, την πιπεριά, το κρεμμύδι, κόλιανδρο και το τυρί. Ανακατεύουμε ελάχιστα και στη συνέχεια ρίχνουμε από πάνω το dressing.
Καλή απόλαυση!