ΥΛΙΚΑ
(για 4 άτομα)
• 1 κολοκύθα, μακρόστενη μικρή
• 4 κ.σ. ελαιόλαδο
• 4 ώριμες φρέσκες τομάτες ή 1 συσκ. σάλτσας τομάτας εμπορίου
• 1 μελιτζάνα
• 2 κολοκύθια
• 1 κόκκινη πιπεριά
• 1 κίτρινη πιπεριά
• 1 πράσινη πιπεριά
• 2 πατάτες
• 1/3 μάτσο δυόσμο
• 1/3 μάτσο μαϊντανό
• 1/3 μάτσο άνηθο
• Αλάτι
• Πιπέρι
• Ρίγανη
• Μπούκοβο
• 2 φύλλα δάφνης
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Βάζουμε στο μπλέντερ τις ντομάτες, αφού τις ξεφλουδίσουμε, μαζί με 2 κ.σ ελαιόλαδο, ρίγανη πιπέρι αλάτι και τις πολτοποιούμε.
2. Σε ένα ταψί περνάμε στην επιφάνειά του 1 κ.σ ελαιόλαδο και στην συνέχεια,
αφού κόψουμε την κολοκύθα σε ροδέλες, την τοποθετούμε στη βάση του ταψιού.
Προσθέτουμε από πάνω αλάτι και πιπέρι.
3. Ρίχνουμε από πάνω ψιλοκομμένα όλα τα λαχανικά ´η όποιο περισσευούμενο λαχανικό έχουμε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη και δεν ξέρουμε πώς να χρησιμοποιήσουμε
4. Προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόαδο, αλάτι, πιπέρι, μπούκοβο, ψιλοκομμένο δυόσμο, μαϊντανό και άνηθο.
5. Προσθέτουμε από πάνω άλλη μία στρώση ροδέλες κολοκύθας.
6. Ρίχνουμε τη σάλτσα τομάτας, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τρίβουμε 2 φύλλα δάφνης στην επιφάνεια.
7. Ψήνουμε για 1 ώρα περίπου στους 200°C.
Παρακολουθούμε κατά τη διάρκεια του ψησίματος: μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νερό ή να το αφήσουμε να ψηθεί παραπάνω ώρα.
Αν έχει πολλά υγρά το φαγητό στη βάση του, βάζουμε το φούρνο στο grill για άλλα 5′ περίπου.