Νηστίσιμο cake σοκολάτας
Ένα κέικ ελαφρύ, χωρίς γαλακτοκομικά, ιδανικό για περιόδους νηστείας ή για κάθε στιγμή που θέλεις σοκολάτα αλλά «καθαρή» επιλογή.
Θερμίδες: ~ 200 ανά μερίδα
Υλικά για 18 μερίδες
- 2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- ½ φλιτζάνι κακάο
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη ή στέβια
- 1 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου ή βρώμης
- ½ φλιτζάνι λάδι καρύδας (λιωμένο)
- 1 κ.γ. απόσταγμα βανίλιας
- 100 γρ. κομμάτια κουβερτούρας (νηστίσιμη)
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C, στις αντιστάσεις. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ. Σε ένα μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Σε άλλο μπολ, ανακατεύουμε το γάλα αμυγδάλου ή βρώμης με το λιωμένο λάδι καρύδας και τη βανίλια. Ανακάτεμα: Ρίχνουμε τα υγρά υλικά στα ξηρά και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε τα κομμάτια σοκολάτας και ανακατεύουμε ελαφρά. Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 45 λεπτά στους 170 βαθμούς Τσεκάρουμε αν είναι έτοιμο με ένα μαχαίρι ή οδοντογλυφίδα (πρέπει να βγαίνει καθαρή). Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.





