Μια γλυκιά ιδέα για τη Σαρακοστή!
Υλικά:
• 2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
• ½ φλιτζάνι κακάο
• 1 φλιτζάνι ζάχαρη ή στέβια
• 1 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου ή βρώμης
• ½ φλιτζάνι λάδι καρύδας (λιωμένο)
• 1 κ.γ. απόσταγμα βανίλιας
• 100 γρ. κομμάτια κουβερτούρας (νηστίσιμη)
Εκτέλεση:
1. Προετοιμασία: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C, στις αντιστάσεις. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ.
2. Ξηρά υλικά: Σε ένα μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
3. Υγρά υλικά: Σε άλλο μπολ, ανακατεύουμε το γάλα αμυγδάλου ή βρώμης με το λιωμένο λάδι καρύδας και τη βανίλια.
4. Ανακάτεμα: Ρίχνουμε τα υγρά υλικά στα ξηρά και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
5. Σοκολάτα: Προσθέτουμε τα κομμάτια σοκολάτας και ανακατεύουμε ελαφρά.
6. Ψήσιμο: Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 45 λεπτά στους 170 βαθμούς
7. Έλεγχος: Τσεκάρουμε αν είναι έτοιμο με ένα μαχαίρι ή οδοντογλυφίδα (πρέπει να βγαίνει καθαρή).
8. Σερβίρισμα: Αφήνουμε να κρυώσει λίγο για 10 λεπτά μετά ξεφορμάρουμε.
Καλή απόλαυση!