Αυτή η θρεπτική συνταγή είναι γεμάτη γεύση και χρώμα, ιδανική για να σου χαρίσει ενέργεια και ισορροπία μέσα στη μέρα. Είναι το απόλυτο για εσένα που λατρεύεις το υγιεινό αλλά και νόστιμο φαγητό!
Υλικά για 4 μερίδες:
- 500 γρ. φιλέτο κοτόπουλο στήθος
- 2 κόκκινες πιπεριές
- 4 ατομικές μερίδες noodles
- 1/2 κόκκινο λάχανο
- 2 κ.σ. σησαμέλαιο
- 4-5 κ.σ. σόγια σος
- 3-4 κ.σ. νερό
Μπαχαρικά:
- 1 κ.γ. σκόνη σκόρδο
- 2 κ.γ. σκόνη τζίντζερ
- 2 κ.γ. πάπρικα
- 1/3 κ.γ. πιπέρι καγιέν (καυτερό)
- Πιπέρι κατά βούληση
Εκτέλεση:
1. Ετοιμασία κοτόπουλου: Κόψε το κοτόπουλο σε λεπτές λωρίδες και αλατοπιπέρωσέ το.
2. Σοτάρισμα: Σε μεγάλο τηγάνι ή γουόκ, ζέστανε το σησαμέλαιο και σοτάρισε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.
3. Προσθήκη λαχανικών: Κόψε τις πιπεριές σε λωρίδες και το κόκκινο λάχανο σε λεπτές φέτες. Πρόσθεσέ τα στο τηγάνι και μαγείρεψε για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν αλλά να διατηρήσουν την τραγανότητά τους.
4. Μπαχαρικά και σάλτσα: Ρίξε στο μείγμα τη σκόνη σκόρδου, το τζίντζερ, την πάπρικα, και το πιπέρι καγιέν. Ανακάτεψε καλά. Πρόσθεσε τη σόγια σος και το νερό.
5. Μαγείρεμα noodles: Βράσε τα noodles σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στράγγισέ τα και πρόσθεσέ τα στο τηγάνι.
6. Τελικό ανακάτεμα: Ανακάτεψε όλα τα υλικά μαζί ώστε να δέσουν οι γεύσεις.
Tip: Αν θέλεις επιπλέον άρωμα, πρόσθεσε λίγο χυμό λάιμ ή φρέσκο κόλιανδρο. Για περισσότερη τραγανότητα, μπορείς να γαρνίρεις με σουσάμι ή φιστίκια.