Πόσο σημαντικός είναι ο παράγοντας γεύση;
Αν δε μας αρέσει κάποιο φαγητό ή δεν μας εμπνέει- μας φαίνεται στεγνό ή ανάλατο, δεν το απορρίπτουμε. Προσπαθούμε να σκεφτούμε με τι θα μπορούσαμε να το συνδυάσουμε για να μας είναι πιο ευχάριστο μιας και κάποιες τροφές πρέπει να το φάμε για Χ ,Ψ λόγους. Όταν τρώω μια ομελέτα για παράδειγμα αισθάνομαι ότι δεν απολαμβάνω το φαγητό μου και μετά από τόσες ώρες δουλειάς έχω ανάγκη να φάω κάτι νόστιμο.
ΥΛΙΚΑ (2 μερίδες)
- 3 κ.σ. γιαούρτι
- 1/3 αβοκάντο
- 1 κ.γ. λεμόνι
- 1 κ.γ. ελαιόλαδο
- πιπέρι
- λίγο άνηθο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα μπλέντερ τα υλικά και ανακατεύουμε. Το μείγμα-αλοιφή είναι πεντανόστιμο και ταιριάζει πολύ με την ομελέτα μας.
Μπορούμε να φτιάξουμε μεγαλύτερη ποσότητα και να το κρατήσουμε στο ψυγείο για 3-4 ημέρες έτσι ώστε όποτε θέλουμε ένα σνακ να πάρουμε 1 παξιμάδι με 2-3 κ.σ. από το μείγμα.