Αυτό το σούπερ-λαχανικό είναι έχει ζωτικής σημασίας αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και ανόργανα άλατα που ενισχύσουν την καρδιά. Κατά τη διάρκεια της άσκησης το παντζάρι βοηθάει στο να εκτοξεύσετε δύναμη και ενέργεια. Γι’ αυτό και όλοι οι χρυσοί ολυμπιονίκες έχουν αναφερθεί στη δύναμη των παντζαριών ως όπλο και μυστικό των διακρίσεων που έχουν λάβει.
ΥΛΙΚΑ (για 2 μερίδες)
- 500 γρ. παντζάρια, ψιλοκομμένα
- 1 γλυκοπατάτα
- 1/2 σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 50 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
- 2 lt. νερό
- Μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κλωναράκι μάραθο, ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα παντζάρια, το κρεμμύδι και τις πατάτες για 1-2 ′. Προσθέτουμε το τζίντζερ , 1/2 ποτήρι νερό, ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Ρίχνουμε το υπόλοιπο νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 20′, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Για να γίνει βελουτέ η σούπα πολτοποιούμε τα λαχανικά στο μπλέντερ μέχρι να γίνει ένα αφράτο και λείο μείγμα. Ανάλογα με το πως θέλουμε να είναι η τελική υφή της σούπας μας, προσθέτουμε λίγο νερό εάν χρειαστεί.
Αλατοπιπερώνουμε τη σούπα και τη σερβίρουμε ζεστή ή κρύα με λίγο μάραθο.