Αυτό το σούπερ λαχανικό είναι γεμάτο ζωτικής σημασίας αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και ανόργανα άλατα που ενισχύουν την καρδιά. Κατά τη διάρκεια της άσκησης, το παντζάρι βοηθά στην αύξηση της αντοχής και της ενέργειας!
Θερμίδες: ~220 ανά μερίδα
Υλικά για 2 μερίδες
- 300 γρ. παντζάρια, ψιλοκομμένα
- 1 γλυκοπατάτα
- ½ σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 50 γρ. φρέσκο τζίντζερ, ψιλοκομμένο
- 2 λίτρα νερό
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κλωναράκι μάραθο, ψιλοκομμένο
- Μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα παντζάρια, το κρεμμύδι και τη γλυκοπατάτα για 1–2 λεπτά. Προσθέτουμε το τζίντζερ και μισό ποτήρι νερό. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Έπειτα ρίχνουμε το υπόλοιπο νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Πολτοποιούμε το μείγμα με ραβδομπλέντερ ή στο μπλέντερ μέχρι να αποκτήσει βελούδινη υφή. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό για πιο αραιή σούπα. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε ζεστή ή δροσερή με λίγο ψιλοκομμένο μάραθο από πάνω.
Καλή όρεξη!