Αυτό το σούπερ-λαχανικό είναι εχει ζωτικής σημασίας αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και ανόργανα άλατα που ενισχύσουν την καρδιά. Κατά τη διάρκεια της άσκησης το παντζάρι βοηθάει στο να εκτοξεύσετε δύναμη και ενέργεια. Γιαυτό και όλοι οι χρυσοί ολυμπιονίκες έχουν αναφερθεί στη δύναμη των παντζαριών ως όπλο και μυστικό των διακρίσεων που έχουν λάβει.
Για
2-3 μερίδες θα πάρετε αυτά τα υλικά:
500gr. παντζάρια ψιλοκομμένα
1 γλυκοπατάτα
1/2 σκόρδο ψιλοκομμένο
50gr. τζίντζερ ψιλοκομμένο
2l νερό
Αλάτι
Μαύρο πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ.σ ελαιόλαδο
1 κλωναράκι μάραθο ψιλοκομμένο
Πώς θα την μαγειρέψουμε:
Βάζουμε μία κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα παντζάρια, το κρεμμύδι και τις πατάτες για 1-2 ′. Προσθέτουμε το τζίντζερ , 1/2 ποτήρι νερό, ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Ρίχνουμε το υπόλοιπο νερό,
χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 20′, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Για να γίνει βελουτέ πολτοποιούμε τα λαχανικά στο μπλέντερ μέχρι να γίνει ένα αφράτο και λείο μείγμα. Ανάλογα με το πως θέλουμε να είναι η τελική υφή της σούπας μας, προσθέτουμε λίγο νερό αμα χρειαστεί.
Αλατοπιπερώνουμε την σούπα και την σερβίρουμε ζεστή ή κρύα με λίγο μάραθο.
Σας άρεσε; Μοιραστείτε το!