Υλικά (για 4 μερίδες)
Για τον πουρέ μπρόκολου:
· 1 κ.σ. ελαιόλαδο
· 1 μπρόκολο, κομμένο σε μικρά μπουκετάκια (περίπου 6 κούπες)
· 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
· 3 κούπες ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου
· 1 κ.σ. κρέμα γάλακτος
· ½ κούπα τριμμένη παρμεζάνα
· 1 κ.γ. αλάτι
Για τις γαρίδες:
· 1 κ.σ. ελαιόλαδο
· 450 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
· 1 κ.σ. ψιλοκομμένο σκόρδο ή σκόνη σκόρδου
· 1 κ.γ. νιφάδες τσίλι
· 1 μικρό κομμάτι τζίντζερ τριμμένο (προαιρετικά)
· Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
· Φέτες λεμονιού για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
· Για το μπρόκολο: Ζέστανε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα. Πρόσθεσε το μπρόκολο και το σκόρδο. Σώταρε για ένα με δύο λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το σκόρδο. Πρόσθεσε 2 κούπες ζωμό και σιγόβρασε μέχρι να μαλακώσει το μπρόκολο.
· Στράγγιξε το μπρόκολο και το σκόρδο και μετέφερέ τα σε ένα μπλέντερ. Πρόσθεσε τη κρέμα γάλακτος και χτύπησέ τα μέχρι να έχεις ένα λείο μίγμα. Διόρθωσε τη πυκνότηττα προσθέτωντας μερικές κουταλιές ζωμό εάν χρειάζεται. Τέλος, πρόσθεσε το αλάτι και την παρμεζάνα και ανακάτεψε.
· Για τις γαρίδες: Φρόντισε να στεγνώσεις ελαφρά τις γαρίδες σου με ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας. Σε ένα τηγάνι με μέτρια φωτιά προσθέτεις το ελαιόλαδο και το αφήνεις να ζεσταθεί. Πρόσθεσε τις γαρίδες, και σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, τζίντζερ και τσίλι. Μαγείρεψε τις γαρίδες για λίγα λεπτά απο κάθε πλευρά και πρόσθεσε 2 κ.σ. νερό ή ζωμό έτσι ώστε να δημιουργήσεις μια «σάλτσα» με ότι υπάρχει στο τηγάνι.
· Σέρβιρε τις γαρίδες πάνω από μερικές κουταλιές πουρέ μπρόκολου και τελείωσε το πιάτο με μερικές φέτες λεμονιού. Καλή απόλαυση!