Γαρίδες με Πουρέ Μπρόκολου

Γαρίδες με Πουρέ Μπρόκολου

 

Ένα πιάτο γεμάτο γεύση και πρωτεΐνη, που συνδυάζει την απαλότητα του πουρέ μπρόκολου με την ένταση των γαρίδων και των μπαχαρικών. Ιδανικό για ελαφρύ, αλλά απολαυστικό γεύμα.

 

Θερμίδες: ~320

 

Υλικά για 4 μερίδες

Για τον πουρέ μπρόκολου:

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μπρόκολο, κομμένο σε μικρά μπουκετάκια (περίπου 6 κούπες)
  • 2  σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2  κούπες ζωμό λαχανικών
  • ½ κούπα τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 κ.γ. αλάτι

Για τις γαρίδες:

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 450 γρ. γαρίδες, καθαρισμένες
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο σκόρδο ή σκόνη σκόρδου
  • 1 κ.γ. νιφάδες τσίλι Προαιρετικά
  • 1 μικρό κομμάτι τζίντζερ, τριμμένο (προαιρετικά)
  • Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Φέτες λεμονιού για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Κόβουμε το μπρόκολο σε μικρές μπουκιές και το σκόρδο ψιλοκομμένο και τα σοτάρουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τον ζωμό και σιγοβράζουμε για 8’ μέχρι να μαλακώσει το μπρόκολο. Το στραγγίζουμε, το μεταφέρουμε στο μπλέντερ με το ελαιόλαδο και την παρμεζάνα και χτυπάμε μέχρι να γίνει λείος πουρές. Αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο από τον ζωμό για πιο απαλή υφή και αλάτι. Για τις γαρίδες, τις στεγνώνουμε ελαφρά με χαρτί κουζίνας. Σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ή σε φούρνο ψήνουνε για 3 λεπτά σε κάθε πλευρά. Προσθέτουμε στο τέλος το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το πιπέρι, το τζίντζερ και το τσίλι για 1 λεπτό και 2 κ.σ. νερό ή ζωμό και αφήνουμε να δημιουργηθεί μια ελαφριά σάλτσα. Σερβίρουμε τις γαρίδες πάνω από τον πουρέ μπρόκολου και γαρνίρουμε με φέτες λεμονιού.

Διαβάστε παρόμοια

29 Οκτ

Πικάντικη κοτόσουπα με φασόλια

29 Οκτ

Αρωματική σούπα με φακές