Εξαιρετική πηγή σιδήρου, τα ρεβίθια μειώνουν το αίσθημα της κόπωσης και θωρακίζουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα, γεμίζοντάς μας με ενέργεια και φροντίζοντας για φυσιολογικά επίπεδα ερυθρών αιμοσφαιρίων και οξυγόνου στο σώμα.
ΥΛΙΚΑ
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 καρότα (κομμένα σε μορφή κλωστής)
- 1 κ.γ. κάρυ
- 1 κούπα ρεβίθια (τα έχουμε μουλιάσει για 8 ώρες)
- 3 πολύχρωμες πιπεριές (σε κύβους)
- 5 σταγόνες tabasco
- 1 κ.γ. κουρκουμά
- 1 κούπα γάλα καρύδας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σοτάρουμε ελαφρώς ένα ξερό κρεμμύδι με το ελαιόλαδο και τα καρότα μας. Προσθέτουμε 1 κούπα ρεβίθια και τις πιπεριές και ρίχνουμε απαλά κάρυ, tabasco, κουρκουμα και σβήνουμε με 1 κούπα γάλα καρύδας. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε 1,5 λίτρο νερό και αφήνουμε να σιγοβράζει. Καλή όρεξη!