Πεντανόστιμη Υγιεινή και Πανεύκολη Συνταγή
Αντί για ζύμη θα βάλουμε πατάτα.
Τι θα χρειαστείτε;
Υλικά:
2 κιλά μικρές πατάτες
πλυμένες
1 κσ αλάτι ελαιόλαδο
1 ½ φλιτζάνι μοτσαρέλα τριμμένη
1/3 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας
1 κ.σ ρίγανη
5-6 μανιτάρια champion για γαρνίρισμα
Προθερμάνετε φούρνο. Μεταφέρετε τις πατάτες σας σε μια μεγάλη κατσαρόλα και γεμίστε με νερό για να τις σκεπάσει. Βράζετε τις πατάτες με 1 κ.γ αλάτι, μέχρι να μαλακώσουν – περίπου 10-15 λεπτά. Στραγγίζουμε και μεταφέρουμε σε επίπεδη επιφάνεια να κρυώσει ελαφρώς. Πιάστε ένα μικρό κοφτερό μαχαίρι και χτυπήστε τις πατάτες περίπου στη μέση, σταυροτά. Κόψτε ένα μικρό τετράγωνο χαρτί κεριού ή λαδόκολλα. Καλύψτε την πατάτα και ΜΕΤΑ πιέστε προς τα κάτω με τον πάτο ενός ποτηριού ή κούπας για να ισιώσει – αυτό εμποδίζει το ποτήρι να κολλήσει και έτσι να αποσυναρμολογηθούν οι πατάτες. Ισιώστε τα όσο μπορείτε χωρίς να τα καταστρέψετε. Απλώνουμε ελαιόλαδο, τα αλατοπιπερονουμε κατά βούληση. Αλείφουμε με τη σάλτσα ντομάτες, ρίχνουμε ρίγανη, τα πασπαλίζουμε με τη μοτσαρέλα και από πάνω ρίχνουμε και τα μανιτάρια. Βάζουμε στο φούρνο αέρα μέχρι να λιώσουν και να ροδίσουν.