ΥΛΙΚΑ
- 2 πατζάρια, μέτρια
- 2 κούπες ρεβύθια, βρασμένα
- Πιπέρι, σκόρδο,
- Ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. χυμό λεμόνι
- Λίγο νεράκι
- Ψωμάκι ολικής
- 1/2 αγγούρι
- Λίγο τυρί cottage (40-60 γρ.)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς, κόβουμε τα πατζάρια σε φέτες, τα βάζουμε σε λαδόκολλα στο φούρνο και τα ψήνουμε για περίπου μια ώρα μέχρι να μαλακώσουν. Μόλις ψηθούν, τα αφήνουμε να κρυώσουν και βάζουμε με τα βρασμένα ρεβίθια και το σκόρδο στο μπλέντερ, να ανακατευθούν για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, το πιπερι και 1 κ.γ. νερό και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να γίνει το μείγμα μας κρεμώδες. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νεράκι.
Για να φτιάξουμε το σάντουιτς, απλώνουμε ένα φρυγανισμένο ψωμάκι ολικης.
Κόβουμε το αγγούρι σε φέτες και προσθέτουμε πάνω από το ψωμάκι την κρέμα παντζαριού.
Προσθέτουμε το τυρί cottage, και έτοιμο!