Υλικά:
· 2 μέτριες γλυκοπατάτες
· 3-4 μεγάλα καρότα
· 1 μεγάλο πράσο
· 1 μεγάλο κρεμμύδι
· 1κ.σ. ελαιόλαδο
· Μοσχοκάρυδο
· Κουρκουμά
· Χυμό ενός πορτοκαλιού
· Αλάτι/ Πιπέρι
Εκτέλεση:
· Βράζετε τις γλυκοπατάτες με τα υπόλοιπα λαχανικά ολόκληρα, εκτός από το πράσο, όπου χρησιμοποιείτε μόνο το λευκό μέρος.
· Αφού μαλακώσουν αρκετά, τα στραγγίξετε και ξεφλουδίσετε τις πατάτες, κάτω από κρύο νερό, τα βάζετε όλα μαζί στο μπλέντερ, να γίνουν κρέμα και προσθέτετε αν χρειάζεται λίγο νερό από αυτό που έβρασαν τα χορταρικά.
· Προσθέτετε στο μίγμα λίγο μοσχοκάρυδο, και λίγο κουρκουμά και λίγο χυμό πορτοκάλι για πιο ωραία γεύση.
· Προσθέτετε το αλάτι και το πιπέρι και σερβίρετε.