ΥΛΙΚΑ (για 2 μερίδες)
- 500 γρ. μπακαλιάρο, φιλέτο
- 4 καρότα, κομμένα σε ροδέλες
- 2 μέτριες πατάτες
- 3 κλωνάρια σέλινο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 4 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- Χυμό από 1 λεμόνι
- Αλάτι/ Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μία βαθιά κατσαρόλα ρίχνετε το κρεμμύδι, τις πατάτες, τα καρότα, το σέλινο και το αλάτι, καλύπτετε με νερό και αφήνετε να βράζουν μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα και οι πατάτες. Προσθέτετε το ψάρι και μαγειρεύετε για 10 λεπτά ακόμα.
- Αφαιρείτε λίγο σέλινο στην άκρη και βάζετε στο μπλέντερ τις πατάτες με λίγο ζωμό και το χυμό λεμονιού και αλέθετε καλά.
- Ρίχνετε το μείγμα πίσω στη σούπα και αφήνετε να βράσει μέχρι να χυλώσει.
- Σερβίρετε τη σούπα με τον μαϊντανό και το σέλινο που είχατε αφαιρέσει.