Από τις πιο κλασικές και θρεπτικές σούπες, η ψαρόσουπα αποτελεί πηγή πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας και απαραίτητων μετάλλων. Ελαφριά, ζεστή και γεμάτη γεύση, ενισχύει το ανοσοποιητικό και χαρίζει αίσθηση ευεξίας.
Θερμίδες: ~320 ανά μερίδα
Υλικά για 2 μερίδες
-
4 μεγάλα ψάρια (πεσκανδρίτσα ή κοκκινόψαρο)
-
4 καρότα
-
2 ντομάτες, τριμμένες
-
4 κρεμμύδια
-
4 κλωνάρια σέλινο
-
⅓ φλιτζανιού ελαιόλαδο
-
Χυμός από 2 μέτρια λεμόνια
-
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα λαχανικά. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε περίπου 3 λίτρα νερό, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, την τριμμένη ντομάτα και τα λαχανικά ολόκληρα. Αφήνουμε να βράσουν για 15-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Στο μεταξύ, καθαρίζουμε προσεκτικά τα ψάρια, τα τοποθετούμε μέσα σε τουλπάνι ή τουλί και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 10-15 λεπτά μέχρι να ψηθούν. Αφαιρούμε τα ψάρια και, αν θέλουμε, σουρώνουμε το ζωμό. Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή με φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού.
Καλή όρεξη!