Συστατικά
· 1 μεγάλη γλυκοπατάτα κομμένη σε μικρούς κύβους
· 250γρ φιλέτο σολομού, κομμένο σε κύβους
· 2κ.σ. ελαιόλαδο
· 2κ.γ. κανέλα
· ½ κ.γλ. τριμμένο σκόρδο
· ½ κ.γ. τζίντζερ
· 1 κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
· 1-2 καρότα
· 3 μπουκέτα μπρόκολο
· Αλάτι/Πιπέρι
Εκτέλεση:
· Πλένετε τα λαχανικά πολύ καλά.
· Προθερμαίνετε το φούρνο στους 380 βαθμούς.
· Καθαρίζετε τις γλυκοπατάτες και τα καρότα και τα κόβετε σε μικρά κομμάτια.
· Τα βάζετε σε ένα ταψί, προσθέτετε το αλάτι, το πιπέρι, την κανέλα και το ελαιόλαδο.
· Ψήνετε για 15 με 20 λεπτά, γυρίζοντας τις πατάτες ανά τακτά διαστήματα.
· Ξεχωρίζετε τις γλυκοπατάτες από τα λαχανικά, ώστε να είναι οι πατάτες στη μία μεριά στο ταψί και τα λαχανικά στην άλλη.
· Προσθέτετε το μπρόκολο και συνεχίζετε το ψήσιμο για 10 με 15 λεπτά περίπου.
· Ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι προσθέτοντας 1κ.σ. ελαιόλαδο και τοποθετείτε το σολομό. Γυρίζετε αρκετές φορές για να μαγειρευτεί και από τις δύο πλευρές, 2 με 3 λεπτά περίπου.
· Τοποθετείτε στο τηγάνι τα λαχανικά και αφήστε να σιγοβράσουν για 3 λεπτά.
· Αφαιρείτε το τηγάνι από τη φωτιά και σερβίρετε.