‘Ενα λίγο διαφορετικό ριζότο, αλλά συγχρόνως πολύ απλό.
Υλικά για 2 μερίδες
- 1 κούπα καστανό ή μαύρο ρύζι (άβραστο)
- 2 καρότα
- 2 κολοκυθάκια
- 1 σ.κ. σκόρδο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι/πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ τηγάνι βράζουμε το ρύζι μαζί με 2,5 κούπες νερό και αλάτι. Μόλις πάρει μια βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά. Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά σε πολύ μικρά κομμάτια. Δε χρησιμοποιούμε την εσωτερική σάρκα από τα κολοκυθάκια, που έχει τους σπόρους. Σε ένα άλλο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο ολόκληρο και τα λαχανικά μας για να τσιγαριστούν για 2’ μαζί με αλάτι και πιπέρι. Τα προσθέτουμε μετά μέσα στο ρύζι και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να απορροφηθούν τα υγρά. Το μαύρο ρύζι θέλει περίπου 20’ για να γίνει, όπως θα δείτε και στις οδηγίες συσκευασίας. Μπορείτε να το συνοδέψετε με λίγο κατίκι ή γιαούρτι.