Πλιγούρι με φακές και ρόκα

Ένα πλήρες, ελαφρύ και χορταστικό γεύμα, πλούσιο σε φυτικές ίνες και φυτική πρωτεΐνη. Ο συνδυασμός φακής και πλιγουριού προσφέρει ισορροπημένα αμινοξέα και σταθερή ενέργεια μέσα στη μέρα.

Θερμίδες ανά μερίδα: ~400 kcal

 

Υλικά για 2 μερίδες

  • 1/2 κούπα  πλιγούρι
  • 1 κούπα φακές
  • 2–3 φύλλα δάφνης
  • 3–4 χούφτες ρόκα
  • 1 καρότο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 5–6 ελιές
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. ξύδι
  • 1/3 κ.γ. κουρκουμά
  • Λίγο χοντρό αλάτι 

Εκτέλεση

Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το πλιγούρι και τις φακές (αφού τις έχουμε ξεπλύνει πολύ καλά), τις σκεπάζουμε με νερό και προσθέτουμε 2–3 φύλλα δάφνης. Τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 15-18 λεπτά. Σουρώνουμε, αφαιρούμε τη δάφνη και τα αφήνουμε να στραγγίξουν. Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε τη ρόκα, το καρότο, τις ελιές, το ελαιόλαδο, το ξύδι, τον κουρκουμά και λίγο αλάτι. Στο τέλος προσθέτουμε το πλιγούρι και τις φακές. Ανακατεύουμε απαλά όλα τα υλικά και σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!

Διαβάστε παρόμοια

29 Οκτ

Πικάντικη κοτόσουπα με φασόλια

29 Οκτ

Αρωματική σούπα με φακές