ΥΛΙΚΑ (για 2 μερίδες)
- 5 κ.σ. πλιγούρι
- 5 κ.σ. φακές
- 2-3 φύλλα δάφνης
- 3-4 χούφτες ρόκα
- 1 καρότο, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 5-6 ελιές
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. ξύδι
- 1/3 κ.γ. κουρκουμά
- λίγο χοντρό αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα το πλιγούρι και τις φακές (αφού τις έχουμε ξεπλύνει πολύ καλά), σκεπάζουμε με νερό και τα αφήνουμε να βράσουν μαζί με 2-3 φύλλα δάφνης για 12 με 15 λεπτά περίπου. Σουρώνουμε κι απομακρύνουμε τα φύλλα δάφνης. Παίρνουμε ένα μεγάλο μπολ και βάζουμε μέσα 3-4 χούφτες ρόκα, 1 καρότο (αφού το έχουμε κόψει σε λεπτές φέτες) , 5-6 ελιές, ελαιόλαδο, ξύδι, κουρκουμά, λίγο χοντρό αλάτι και στο τέλος προσθέτουμε τις νερόβραστες φακές με το πλιγούρι. Ανακατεύουμε καλά και το γεύμα μας είναι έτοιμο!